Assalamualaikum wbt.

Sedikit perkembangan tentang ikhwah yang kemalangan di Mesir. Seorang yang mengalami brain injury masih lagi unconscious kerana sedation. Seorang lagi yang mengalami multiple fractures sedang menunggu untuk operation sebab keadaan beliau masih tidak stabil. Manakala bagi dua lagi pelajar yang cedera ringan, mereka sudah kembali menyambung perjuangan menjawab peperiksaan akhir tahun.

Tak tergambar trauma dan kesan psikologi terhadap pelajar2 yang terlibat. Bukan sahaja mereka kehilangan kawan baik mereka, bahkan terpaksa pula menanggung kos ganti rugi kereta yang berjumlah 25000LE, i.e. approximately GBP 3000. Alhamdulillah, JPA telah menanggung semua kos rawatan perubatan mereka, tapi untuk kos ganti rugi, agak sukar untuk JPA memberi bantuan.

Jadi saya ingin meminta jasa baik rakan2 supaya membantu pelajar2 ini. Mana diorang nak cari duit sebanyak itu, elaun sebulan pun hanya USD $400. Jadi kalau boleh, kita yang lebih berkemampuan ni, berkongsilah sedikit dengan mereka. Mungkin mereka berlainan negara, mungkin berlainan fikrah, tapi semua yang mengenali mereka memuji semangat dakwah dan perjuangan Islam yang kukuh dalam jiwa mereka.

Untuk menyumbang, bolehlah deposit ke dalam akaun HSBC saya yang maklumatnya seperti berikut.

Name: Miss Z I Asmawi
Account No: 31598813
Sort Code: 400500
Reference: Derma

Boleh juga hantar melalui Paypal saya menggunakan email address seperti di atas. InshaAllah saya akan bawa semua sumbangan antum ke sana akhir Julai nanti.

Bagi yang berada di Malaysia dan ingin menyumbang juga, boleh terus sumbangkan ke akaun HSBC salah seorang mangsa, iaitu Mohamad Saif bin Jamaluddin (nombor akaun 311 133 524 025).

Untuk maklumat lanjut, boleh lihat di sini http://perubatan. org/v3/index. php?option= com_content& view=article& id=929.

Advertisements