TARGET KITA £500 13 hari lagi

Assalamualaikum wth wrbt,

Syukur ke hadrat Ilahi, kutipan derma untuk hari pertama mencecah £120 daripada rakyat Malaysia yg prihatin di Sheffield. Saya mencadangkan kita letakkan target iaitu sebanyak £500. Dengan adanya matlamat ini, kita semua akan bersemangat untuk menghulurkan bantuan buat mangsa-mangsa gempa bumi di Padang.

InshaAllah, saya yakin dengan pertolongan Allah, akan ada byk lagi hati yang tersentuh untuk menolong hamba-hamba Allah yang dalam kesusahan ini sebelum saya berangkat ke Padang 13 hari lagi.

Ketahuilah, kita amat bertuah kerana kita punya harta yang banyak dan nikmat yang melimpah ruah dari Allah. Hidup di UK, walaupun berjauhan daripada sanak saudara, kampung halaman, namun kita hidup dalam keadaan yang serba cukup dan sejahtera. Marilah kita menyatakan kesyukuran kepada Allah dgn menginfakkan sedikit harta kepada hamba Allah yang memerlukan.

Allah melihat setiap tingkah laku kita, bersedekahlah hanya kerana Allah. Biar sedikit, tapi ikhlas dan berterusan. InshaAllah, di akhirat kelak, inilah yg akan menjadi harta kita, penyelamat kita sewaktu pertimbangan amal dihadapanNya. Semoga kita diberkati dan dirahmati Allah selalu.

the-padang-earthquake

Gambar Surau yang rosak akibat gempa bumi di Padang.

the-padang-earthquake2

Rumah-rumah yang telah musnah sama sekali

Berikut saya berikan maklumat akaun saya sekiranya anda ingin menderma secara online sebelum 17 November 2009:

Nama: Miss Raudhah Ahmadi
Bank: Natwest
Akaun No: 24184586
Sort Code: 60-19-07
Reference: Derma Gempa Bumi Padang

Sumbangan ikhlas – wang tunai bolehlah dihulurkan kepada kami di Salsabila (sebelum 14 Nov 2009):

Salsabila
14, Havelock Street
S10 2FP, Sheffield

Ketahuilah bahawa seandainya anda menderma sebanyak £5, ia bersamaa Rp 78,500 yang bermakna sebuah keluarga dapat membeli makanan yg banyak bagi keperluan beberapa hari. Semoga Allah merahmati usaha-usaha anda semua.

Jazakumullah
Raudhah Ahmadi / Azimah Omar

Nota: sila lawati laman : http://tamanraudhah.wordpress.com/

Advertisements