Assalamualaikum wrt wbt,

Alhamdulillah, pada hari Isnin, 14 Disember 2009, Sister’s Day Out: Jom boling! telah diadakan di Hollywood Bowl , Valley Centertainment , Sheffield. Seramai 14 org peserta telah menghadirkan diri, iaitu: 3 postgrad , 2 orang 3rd yr  dan 3 org 2 nd year 6 org first year

Sesi bermula pd jam 5-6 ptg dan dijalankan selama sejam.

Aktiviti ini dibuat secara pertandingan, dibahagikan kepada 2 kumpulan. kumpulan 1 dan 2. pertandingan ini diadili oleh farah naimi rosli. pemain terbaik dgn jatuhan pin 145 dalam satu game disandang oleh nor hamira. kumpulan 1 pula telah menggondol kumpulan terbaik- dalila, hamira, zulfa, alina dan amira kamil, farah.

pemenang telah menerima hadiah berupa senashkah mathurat sumbangan MSM Sheffield dan setiap pemain mendapat saguhati berbentuk badges bermesejkan islamik (brotherhood arts).

Masulah program ini dilantik di kalangan adik2, iaitu farzana dan setiap adik2 diberi peluang untuk menyusun agenda dalam program ini. Contohnya, tazkirah oleh alina, mc oleh dalila. ini adalah bertujuan utk mewujudkan rasa kebersamaan dalam menganjurkan program MSM Shefifeld di kalangan adik2.

Secara keseluruhan, aktiviti berjaya mencapai matlamatnya iaitu untuk merapatkan ukhuwah sesama sisters, menonjolkan cara bersukan muslimah  yg ideal juga untuk sama-sama mempertajamkan skill menjatuhkan pin.

Sekian, melaporkan,
Norshazwani Othman

Advertisements