Salam rakan2 semua,

Misi Kasih: Banjir Besar Kedah & Perlis

Banjir besar yang melanda di bahagian utara negara kita adalah di laporkan yang terburuk berbanding apa yang berlaku pada Disember 2005. Sehingga kini, kira-kira 60,240 orang mangsa yang terlibat di mana kehilangan nyawa, harta benda, kerosakan tanaman dan ternakan juga terbabit (Sumber: Berita Harian, Utusan Malaysia, The Times).

Pihak MSM Sheffield dengan ini melancarkan projek “MISI KASIH: Banjir Besar Kedah & Perlis” untuk mengumpulkan sumbangan bagi membantu mangsa-mangsa banjir di Kedah dan Perlis. Kutipan derma akan bermula hari ini 17 November 2010.

Bantuan dan sumbangan sahabat-sahabat sekalian boleh la dihulurkan secara terus kepada saya ataupun secara online banking.

Butir-butir akaun untuk tujuan online banking adalah seperti dibawah :

  • Nama: MSM Appeal
    Sort Code: 403117
    Account number: 31458272
    Reference: BanjirKedah

Keprihatinan yang diberikan tentunya amat bermakna buat saudara-saudara kita yang menderita di Kedah dan Perlis. Dalam kita bergembira di musim perayaan ini, jangan di lupakan pada yang memerlukan, serta memperbanyakkan amalan Sadaqah. Semoga ia menjadi pemberat timbangan amalan kebaikan kita di akhirat kelak,Insyaallah.

“Dan apa jua harta yang halal yang kamu belanjakan (pada jalan Allah) maka (faedah dan pahalanya) adalah untuk diri kamu sendiri. Dan kamu pula tidaklah mendermakan sesuatu melainkan kerana menuntut keredhaan Allah. Dan apa jua yang kamu dermakan daripada harta yang halal, akan disempurnakan (balasan pahalanya) kepada kamu, dan (balasan baik) kamu (itu pula) tidak dikurangkan. (Surah Al-Baqarah: 272)

Wassalam,
Siti Fauziah Toha
MSMSheffield.

Advertisements